2023-02-24 2413 views
# SHA TIN情人節周圍人山人海,想搵間舒服既餐廳都訂到滿座,見時候尚早呢間韓國餐廳未開始多人,一於入去試下佢既燒牛同伴飯。由於過左最抵既午市套餐時段,我哋就決定散叫。入座時會問你燒唔燒肉,如果你唔燒佢會安排你到冇炭爐既位坐。入座後會送上各種小碟韓式小菜,唔夠可以主動request refill 🫰🏻泡菜幾好食。今次試左:1-牛肉套餐 HKD548菲力牛排+特級霜降牛肉+牛膈肌+雜菇PLUS 招牌炸雞(4件)呢個套餐好抵食,牛肉分量好多,其中個特級霜降牛肉雪花分佈好靚,店員會問有冇需要師傅幫手燒到三成自己再燒,我哋食開7成,所以要求師傅幫手燒下,所有肉質都好重牛味,點少少鹽已經好夠味,2個人真係抱住肚走,另外套餐跟一份炸雞,雖然唔算炸得好酥脆,而且有點乾,不過不失。2-石鍋魷魚拌飯 HKD98拌飯真係韓餐既精粹,個人特別喜歡食海鮮,魷魚份量好足,周圍加左好多蔬菜,芝麻同麻油,等到飯蕉差唔多既時候就開始拌醬,大啖大啖好滿足。3-西柚梳打 HKD48飲品除左酒精真露、啤酒,就點左杯西柚味梳打解下油膩,果肉好豐富,幾好飲。下次可以試下佢哋既午市套餐,抵食人多選擇,而且分量都不少,沙田新城
# SHA TIN

今次試左:

1-牛肉套餐 HKD548
菲力牛排+特級霜降牛肉+牛膈肌+雜菇
PLUS 招牌炸雞(4件)

2-石鍋魷魚拌飯 HKD98

3-西柚梳打 HKD48

下次可以試下佢哋既午市套餐,抵食人多選擇,而且分量都不少,沙田新城市高CP值餐廳🧡🫰🏻

📍 馬場洞烤肉專門店 (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場三期3樓A311號舖

#foodiehongkong#hongkongfoodlover#hongkongfoodie#hongkongfood#foodsharing #foodie #eat #香港#hongkongfoodblogger #hongkongfoodlover#hongkongfoodie#instafoodhongkongrestaurant#hongkongeats#hongkongfoods#hongkongfoodbloggers#instafoodie #instafoodporn #instafoodgram #foodporn#吃貨#香港美食 #吃貨 #吃貨女孩 #吃貨日常 #相機食先#ka_foodicted
2023-02-14
$400 (Dinner)
  • 菲力牛排