2023-03-09
呢度係自己寫紙仔落單 寫個菜式編號就可以啦~落單後店員就比左幾碟小菜,今次有大豆芽菜、油麥菜同埋泡菜。大豆芽菜:有濃濃既麻油香。油麥菜:好新鮮,有少少蒜味,感覺有啲好中式,但勁好食。🤣泡菜:比出面食到既偏辣,鐘意食重口味又食得辣既朋友一定鐘意。我地一共叫左3款菜式。1️⃣韓式芝士辣炒雞排($178)大量半溶芝士😍芝士加雞係100分既組合,冇得輸!雞肉肉質嫩滑,而且雞既份量都好多!2️⃣鐵板炒豬肉 ($138)調味適中,唔會話好辣🌶豬肉唔會炒到好乾,就咁食味道比較重,連埋汁撈飯食就岩岩好,送飯食一流。👍🏻最驚喜係入面有兩款豬肉,有一款仲係韓燒好鐘意食既五花肉,肥瘦剛剛好。3️⃣雪濃湯 ($110)湯底奶白色,見到都覺得好治癒☺️飲落唔會有太多調味,清清甜甜仲有好濃郁既牛肉牛骨香味🤤肥瘦適中,牛肉好嫩滑,筋位同肉位煮得軟腍腍,脂肪位入口即溶👍🏻👍🏻湯入面除左有牛腩肉外,仲有啲幼麵,吸哂湯汁,食落好柔軟,好有住家菜既感覺🥰估唔到係佢仲包左一碗白飯,兩個飯食到好飽😂總括:呢間小店雖然唔係玩新式韓國菜,但可以食到正宗地道既韓國菜,而且份量好多,最後我地都係食唔哂。我地入去食果陣都冇咩人,但埋單走果陣已經FUL
呢度係自己寫紙仔落單 寫個菜式編號就可以啦~
落單後店員就比左幾碟小菜,今次有大豆芽菜、油麥菜同埋泡菜。
大豆芽菜:有濃濃既麻油香。
油麥菜:好新鮮,有少少蒜味,感覺有啲好中式,但勁好食。🤣
我地一共叫左3款菜式。
1️⃣韓式芝士辣炒雞排($178)
大量半溶芝士😍
芝士加雞係100分既組合,冇得輸!
雞肉肉質嫩滑,而且雞既份量都好多!
2️⃣鐵板炒豬肉 ($138)
調味適中,唔會話好辣🌶
3️⃣雪濃湯 ($110)
湯底奶白色,見到都覺得好治癒☺️
飲落唔會有太多調味,清清甜甜仲有好濃郁既牛肉牛骨香味🤤
估唔到係佢仲包左一碗白飯,兩個飯食到好飽😂
總括:呢間小店雖然唔係玩新式韓國菜,但可以食到正宗地道既韓國菜,而且份量好多,最後我地都係食唔哂。我地入去食果陣都冇咩人,但埋單走果陣已經FULL哂,可想而知係幾咁受歡迎。