2022-10-27
尖沙咀一帶美食繁多,今晚繼續搵食,決定唔做太多研究,見到環境好,價錢合理就試下啦。厚福街係出左名嘅食街,作為肉類終極愛好者,今晚就試下呢間地舖,係一間以肉類為主題嘅日式丼飯專門店,肉搏食堂。1. 慢煮黑豚盛丼:一上菜真係嚇左一跳,我明明叫丼飯但係一粒飯都見唔到嘅,原來係啲黑豚太多,遮住晒下面嘅飯啦哈哈。黑豚滑溜鬆軟,配合日式芝麻醬同忌廉,既酸又甜,加上一隻非常正嘅流心溫泉蛋,一流!2. 香蔥頂級牛肉配鵝肝丼:重頭戲啦。接近十片厚切頂級牛肉,燒至5-7成熟,口感十足,牛肉味豐富,牛肉愛好者必食。當然不可不提面頭舖住一塊極極極正嘅厚切鵝肝,肥美,油脂味濃,配牛肉同飯一齊食真係人間極品,唔多講,去試下。真係好正。3. 鹽燒三文魚頭:呢道小食最完美之處,莫過於鮮嫩魚肉、肥美魚油同甘香魚皮合演嘅完美交響樂,味道好似音樂咁縈繞於口中,細細品味,調節生活節奏,一樂也。4. 藍梅青檸梳打、青瓜青蘋果沙冰:飲品亦係呢間小店嘅一大亮點,大量非常吸引嘅選擇,今晚食肉試下唔配紅白酒,夾下清新生果凍飲,原來係咁perfect池,咁match㗎,邊飲邊食,絕對可以將美食昇華左去另一個層次,推薦。總結呢個食堂地點非
總結呢個食堂地點非常方便,環境明亮,食物頂級水平,絕對係頂級享受。