2012-09-18
男朋友提前幾日book位,唸住星期五晚放工後兩人坐小艇嘆海鮮撐枱腳。最先book位時話只有夜晚8:45分有位available.週四收到電話確認booking時順便問下有無得提前,竟然咁um19:45有空位。 OH YEAH!兩人頗費一番功夫先搵到搭船嘅位置。call店家,等咗差唔多10分鐘即刻有嬸嬸級人物撐艇出來接我哋。其實來呢度食飯真係好簡單。電話book位時講清楚想食乜野,好讓店家提早準備好食材(所有食材都係店家去市場精挑細選買返來架,唔係自家養~所以一定要提早講清楚要食乜野!)一”圍“人一隻艇,來接你嘅撐艇人就係你呢張”枱“嘅”侍應“,有乜野搵距得架啦。我哋因為只得兩個人,於是接受店家提議,選擇了兩人套餐。飽餐一頓,兩人餐盛惠10xx。折約500蚊一人。其實去西貢食餐靚地嘅海鮮都要呢個價錢啦。仲要如此有風情咁坐小艇慢慢嘆,真係享受。不過小艇有時有D晃,暈船浪嘅朋友可能唔舒服~
兩人頗費一番功夫先搵到搭船嘅位置。call店家,等咗差唔多10分鐘即刻有嬸嬸級人物撐艇出來接我哋。 其實來呢度食飯真係好簡單。電話book位時講清楚想食乜野,好讓店家提早準備好食材(所有食材都係店家去市場精挑細選買返來架,唔係自家養~所以一定要提早講清楚要食乜野!)一”圍“人一隻艇,來接你嘅撐艇人就係你呢張”枱“嘅” 侍應“,有乜野搵距得架啦。
我哋因為只得兩個人,於是接受店家提議,選擇了兩人套餐。 飽餐一頓,兩人餐盛惠10xx。折約500蚊一人。其實去西貢食餐靚地嘅海鮮都要呢個價錢啦。仲要如此有風情咁坐小艇慢慢嘆,真係享受。
不過小艇有時有D晃,暈船浪嘅朋友可能唔舒服~