2022-06-24 51 views
📍蘇媽(cwb)🍽 檳城亞參叻沙米線 + 辣死你嗎配烤雞髀 +冬瓜龍眼茶x2 😋 翻咗一日工好攰,即刻約下frd見面叉翻電先~今日就落咗cwb試咗呢間馬來西亞茶餐廳!餐廳距離地鐵站好近,交通上好方便。而餐廳內設計都好有心思~ 🍜 檳城亞參叻沙menu上面特別標註咗兩個辣椒仔!但我覺得係可以接受嘅,辣味令成碗米線口感豐富,好正!另外就係裡面有齊曬魚蓉青瓜生菜紅洋蔥仲有菠蘿,辣味菠蘿口感令我覺得好驚喜,值得一試~🍜 辣死你媽配烤雞髀我哋係比個名吸引🤣實在太搞笑xdd其實就係椰漿飯,好特別嘅係佢嘅米飯係綠色嘅! 同佢辣味都唔係好重,可以嘗試!🧉冬瓜龍眼茶真係好值得一試!朋友嗌咗少甜,但我覺得正常甜度都可以接受。食完辣嘢飲啱曬,好清爽!💰$190
📍蘇媽(cwb)

🍜 檳城亞參叻沙

🍜 辣死你媽配烤雞髀