2021-08-01
近排工作比較忙,難得今晚準時收工,約好姊妹食番餐好d獎勵下自己好姊妹介紹咗呢間位於佐敦長樂街橫巷的日式燒肉店, 距離地鐵站只需三分鐘, 非常方便。呢度主打飛彈牛, 全是A5級別的頂級貨可選擇散叫或套餐, 仲有沙律、串燒、炸物、拉麵、手打烏冬、炒飯等…我哋叫咗呢個牛魔再現$6301️⃣美國Prime 牛小排-油脂分佈平均, 肉質鬆軟,牛肉味香濃2️⃣美國Prime 牛角切-呢款同牛小排嘅口感完全唔同,牛角切口感扎實, 有滿滿肉汁3️⃣日本產A4和牛肉眼-入口香甜鬆軟, 味道帶油香,鮮嫩不韌, 好有牛肉味,好好食特大緬甸虎蝦 $260/2隻虎蝦size 十分巨型有筷子咁長仲幫你開埋邊,表面灑上少少鹽, 燒既時候只需不停將蝦翻覆轉燒起後,唔需添加任何調味, 蝦肉鮮甜彈牙, 蝦頭仲勁多膏豚腩肉(鹽燒) $84豚肉切得薄透,肥瘦層次分明,油花脂肪甘香經微燒後,入口肉味濃郁,鬆脆帶點嚼勁, 十分惹味三文魚籽海膽炒飯 $138最後叫咗一個海膽炒飯, 飯粒炒得乾身,粒粒分明,除了大大隻海膽外, 仲加上蝦、帶子、三文魚籽和雞蛋等多款材料, 口感非常豐富, 海膽鮮甜沒有腥味,入口即溶熱情果特飲/芒果特飲, 呢兩款有氣
我哋叫咗呢個牛魔再現$630
特大緬甸虎蝦 $260/2隻
燒起後,唔需添加任何調味, 蝦肉鮮甜彈牙, 蝦頭仲勁多膏
豚腩肉(鹽燒) $84
豚肉切得薄透,肥瘦層次分明,油花脂肪甘香
經微燒後,入口肉味濃郁,鬆脆帶點嚼勁, 十分惹味
三文魚籽海膽炒飯 $138
熱情果特飲/芒果特飲, 呢兩款有氣飲品味道清甜, 攪拌後味道更佳, 甜度適中, 感覺清新