2018-06-02
第一次寫食評因為真係太谷氣之前食過幾次覺得食物ok,但態度真係愈來愈差。今次過後永不錄用打左電話book 左八點半,我地一家大細六位,八點十分已經到齊。佢話未夠鐘,咁我地就耐心等。到八點二十分左右,有一班似係熟客嘅人話七位,轉頭八點半左右有枱佢就二話不說比左佢地。我地等到八點十都未有枱問下佢,佢就用好串嘅語氣話“冇人走我都冇辦法,你等就等唔等就去第二度食" 我地問佢點解人地遲過我地到你比左張枱人地先,佢擾攘左一陣就辯稱話人地 book左8點所以比佢先(但我上次試過book 左枱但早半個鐘前打去講會遲十分鐘叫佢留住張枱佢話Ok, 結果去到佢話張枱比左人,點解今次嗰班人(我當佢真係book 左)遲廿分鐘你仲會補枱比佢先?)。我屋企人同佢理論,佢就好大聲好惡咁講"你宜家想點”兇我地。跟住我同屋企人講話算啦我地去第二度食唔好勞氣,佢竟然好串咁話"你地唔食就唔食我冇所謂” 如果咁我都仲幫襯佢嘅話我都覺得自己冇骨氣幫襯幾次後嘅總結:1) 呢間嘢只偏幫熟客,有枱先比熟客有菜又先上比熟客2) book 左枱冇枱比你會理直氣壯話“冇人走我都冇辦法唔通我叫人走呀"?(如果我Walk-in 你咁講我接受但我
幫襯幾次後嘅總結:
1) 呢間嘢只偏幫熟客,有枱先比熟客有菜又先上比熟客
2) book 左枱冇枱比你會理直氣壯話“冇人走我都冇辦法唔通我叫人走呀"?(如果我Walk-in 你咁講我接受但我係book 左枱同準時到仲耐心等多左廿分鐘)
3)態度囂張到多次擺出"我唔晞罕做你生意你過主啦"嘅態度
4) 做生意唔老實,上一次book 枱叫定佢留張bb 櫈,佢話Ok, 去到問佢佢話暫時有人用緊未有,最後我地坐落一陣再問,有個侍應先講"啲bb 櫈之前比人偷晒冇晒咖喇"