2024-01-19 1177 views
喂喂,今日有個悶燶嘅好去處報你知!我喺間茶樓爽食咗一頓有料到爆嘅點心😋。首推,個燒賣啊,真係要讚下,個皮薄到見得到裡面啲肉,一咬落去「噗嚓」,肉汁四溢,啲豬肉餡好夠哂彈性嫩滑,正👍!跟住我再嘗咗芒果布甸,呢個真係夏天必食之選!芒果香得嚟,又唔會過甜,啱晒啲鍾意清新唔膩口嘅朋友。轉個角度嚟講下嗰個創意滿分嘅南瓜煎堆仔,啖啖甜美嘅南瓜餡,外皮炸到香脆,真係勁正!令人回味無窮架~ 講真嘅,每款點心都維持實相,份量同賣相兼備,食嘅時候真係滿足到。最後,講下隻石班荷葉蒸飯,呢個就要等少少時間,不過候得值!蓋開嚟,米飯吸晒魚肉同荷葉嘅香,撈兩撈,更加係嘩~味道出奇地匯合得好,魚肉保持咗啲嫩滑,每一啖都是新鮮嘅享受。真心推介,喺度食下點心,舒服得滯呀😌!總括嚟講,食完呢頓點心,心情都好咗好多,下次仲要再嚟!真係「食到笑咗」嘅境界啊!