2022-06-29
今日經過Bake House唔算太多人排隊就想買個蛋撻食🥧點知排到下一個到我時蛋撻就賣晒🙄仲唔會再出爐😮💨唔甘心排左一陣嘅我🤣就買左🍓Strawberry Vanilla Danish $36好明顯係俾佢個樣吸引😍味道都ok丹麥酥內部好有層次,好鬆軟👍🏻不過面頭嘅糖漿令外層腍左少少,就無乜酥脆感,呢方面我覺得Urban 嘅藍莓酥🫐外層做得出色啲🤣味道唔算太甜,都可以有7.5分~Plain Scone $18坦白講一向唔特別鍾意食scone,而呢個scone令我更加唔鍾意食🙈外層唔係特別鬆脆,但都唔硬,算不過不失。內部就好濕同好實,密度高但濕口感就好似一pat野咁🫢而且整體牛油味不夠,完全唔香😮💨就當我唔識食🙈我會俾2分🤣希望下次好運d食到蛋撻啦🥧*・゜゚・*:.。.☻.。.:*・☆・*:.。. ☻.。.:*・゜゚・*😋#kellydiscovery_food 🫶🏻#kd_food_tst🫶🏻#kd_food_尖沙咀
好明顯係俾佢個樣吸引😍味道都ok
Plain Scone $18