2012-03-05
有日去買bagel經過, 見到有新餐廳, 過個禮拜拉左班同事黎試. Book左位下去到就唔洗等. 睇左餐牌, 諗左輪究竟要pasta定risotto. 最後都係決定搏risotto. (港式餐廳冇乜食過risotto係ok的.有的請話我知). 入面裝修都幾靚. 感覺幾舒服.麵包: 兩種. 冇試圓的包, 但baguette切得好薄, 皮亦韌. 食純粹因為餓.南瓜湯: 冇味. 好水.Risotto: 樣都幾好. 但一望就知隔離男同事唔會食得飽. 食落就知唔係risotto. 係傑飯. 料有少少, 味就冇乜. (同事話佢個pasta ok 的)House coffee: 冇拉花…或個花黎到散左. 淡. 服務都ok. 我地有人遲好耐, 成班人霸住張檯等佢一個食完個waitress都冇黑面. Lunch黎講咁算係囉.總結: 呢個價錢我 expect係真西餐. 但所有野都唔係真西餐…差不多質素的附近大把, 仲平. 最慘係d男人食唔飽, 3點半已經入pantry羅餅了. 所以唔會再返黎了.
南瓜湯: 冇味. 好水.
House coffee: 冇拉花…或個花黎到散左. 淡.