及時行樂,今日又嚟到呢間我鍾意既餐廳,食啲越南美食打打牙祭☺️。首先提提大家,我叫嘅肝醬越南麵包,真係要頂禮膜拜!麵包好似剛從爐火裏走出嚟般新鮮,香脆得嚟又不失彈性,肝醬香濃,配上辣肉,每一啖都香辣得嚟意猶未盡,咬落去唔單止齒頰留香,仲充滿咗層次感,我保證你食咗之後會掛住佢! 🥖接住講講慢煮越式手撕豬肉芝士麵包,相對於肝醬麵包,呢款就溫柔咗啲。豬肉夠腍,一啖嘴熱情似火,根本停唔到口,但就覺得芝士略微羞澀,露面得太少啦😂,如果多啲芝士就完美。而蕃薯條,香脆可口,係小食中的清新選擇,不過我期望可以多幾條來滿足我嘅口腹之欲。🍠最後,越南凍咖啡就係暢快淋漓,咖啡香濃而且滋味持久,夏日微熱時嘅絕佳選擇。呢一杯凍咖啡,真係喝落去涼快心扉,一日疲勞嘅最佳療癒。☕總結呢次體驗,這家店既越南味道真係正宗到喺度嗌停!下次你行過九龍城,想食啲咩好,記住要搵佢哦!帶埋三五知己,一齊歎個輕鬆既下午茶,絕對值得再三回味!