走過九龍城時,我揾到間叫「牛元帥」嘅麵店,一試正!店面雖然唔起眼,但入面嘅牛三寶河粉,厚!真係令我目瞓口水。😋一上桌,呢碗牛三寶河粉飄嚟嗰陣香味,已經整醒晒我嘅味蕾。牛腩、牛肚、牛筋各有千秋,牛腩嗰軟綿綿嘅口感,啖啖肉嘅飽滿,俾人大快朵頤;牛肚就鹹香得嚟唔痴牙,每一啖都嘆為觀止;至於牛筋,又香又腍,真係入口即溶,綿密彈牙,仲有啲微微嘅QQ感,正!😍個湯底我都要讚下,潮式風味,五香香味好夠晒力,每一啖湯都令人回味無窮。如果要挑剔嘅話,就係河粉啦,有啲碎,希望佢哋下次可以整得滑啲。總結一句,食個早餐或者午餐,喺呢度都值,質素同價錢成正比,而且食完都心情好,真係「飽肚暖心」嘅感覺。下次我仲要嚟試下佢哋嘅其他牛品,期待再有驚喜。🎉