今次行到間餐廳,好期待嚟個海鮮清酒享受!🍶先啖池亀純米吟釀,搭配海鮮真係絕妙!清酒的清甜配上海味令人回味無窮!一試龍醬炒帆立貝,唔使問,新鮮彈牙,突出咗帆立貝本身嘅鮮味,微辣龍醬更係妙到毫巔!砵酒焗石蠔更加完美,鮮甜石蠔淋上椒葱汁,口感豐富得嚟又惹味!然後我哋啲點心都上場:原隻鮑魚燒賣咁惹眼,鮑魚鮮甜,燒賣肉感十足;欖菜肉碎炒豆角嘅脆口配上肉碎香味,真係口口生津;肉碎湯烏冬湯頭鮮美,令人食到停唔到口!特別讚嘅係蝦餃,新鮮彈牙,每啖都嘆為觀止。豉椒蒸排骨又香又夠味,真係滿分!最後,腸粉熱辣辣滑溜溜,酥皮蛋撻令人驚喜連連。到底何時再嚟呢~應該係唔使等太耐!🦐🥢

到底何時再嚟呢~應該係唔使等太耐!🦐🥢