2022-11-23
據聞呢一間係全港最難book嘅三間omakase多謝朋友去咗旅行讓左個位比我食完就知道點解佢哋係咁難book,因為真係好好食,鮮味/溫度/味道都做得好好lunch Menu入邊嘅壽司已經好鮮,有吞拿魚蓉,鯖魚,池魚,魷魚,剝皮魚,赤身,拖羅,白鱔,海鰻,海膽三文魚子另一個精粹就係追加嘅三樣嘢烏魚子,白子,鮟鱇魚肝烏魚子整個嘅質地都好軟糯,其中一片仲用炭燒咗有少少脆口更加香白子有兩個做法,一個係酸汁一個係炭燒,我同朋友就每樣一個交換食。酸汁令到白子完全冇腥味,炭燒完令溫度提升,淡淡炭燒香味入口感覺一流鮟鱇魚肝我喺出邊都食過,呢個係我食過最好食嘅鮟鱇魚肝,佢完全冇筋冇渣,亦都唔會話外邊乾中間琳,佢係成個都挺身得來又creamy用日式出汁浸煮,甜甜咸咸,好夾成間鋪只有八個位,但佢一定會分開兩台,唔會俾你包場,佢係想樣更多人可以食到佢嘅嘢聽聞再book到的話,都要等五六個月🥲btw 記得要開酒,這是對廚師的尊重。起碼,呢個廚師係咁認為。
多謝朋友去咗旅行讓左個位比我
另一個精粹就係追加嘅三樣嘢
烏魚子,白子,鮟鱇魚肝
鮟鱇魚肝
用日式出汁浸煮,甜甜咸咸,好夾
聽聞再book到的話,都要等五六個月🥲