2019-08-21
雞扒親子飯,啲雞扒真係不得了,唔怪得知可以連鎖咁開咁多間。佢係好多汁,好 juicy,好彈牙但又不硬,味道超好,黑椒味超重,我有諗過係咪好多味精,但食完之後又冇覺得特別好頸渴,應該不多吧。五十幾蚊咁嘅份量,好好,啱晒鍾意食肉嘅朋友。對我來講美中不足就當然係太少菜啦,唔健康,啲滑板好普通,下次我會試第二隻。側邊啲蔥同埋酸菜好特別,我自己覺得就唔係太襯雞扒,但係用黎撈飯都幾好食。熱檸蜜唔需要加錢,咁我咪嗌一杯黎飲吓囉,一飲,唔怪得知唔使加錢啦,稀到爆,唔講我以為我自己飲緊熱檸水。佢嘅肉燥亦都係麻麻地,可能因為我哋expect 佢係台灣嗰隻肉燥,呢隻味得個咸字,食完都唔知食做乜個種,我又唔可以話係難食,只係真係形容唔到係咩味。總括黎講,食完之後真係唔想再煮飯,50幾蚊碟頭,味道又好,份量又足,好過自己煮啦。