2018-08-19 925 views
兩個月前已經來過嘗試過這間餐廳,覺得價錢非常合理,性價比高👍🏻今日我再次來到這間日式小店嘗試不同的食物😬什錦天婦羅烏冬定食$45,烏冬可以選擇凍食或者熱食👍🏻今次我選擇了熱食,湯底是選用了面豉湯,入邊有少許芝麻和蔥花☺️清淡的味道,而天婦羅炸出來是金黃色的明顯餐廳所選用的炸油是非常新鮮,沒有隔夜👍🏻3隻天婦羅蝦+3片天婦羅番薯,全部也是剛剛乍起,卜卜脆,熱辣辣👍🏻午餐天婦羅烏冬只配有三隻蝦, 太好味了完全不夠喉,所以另外散叫了天婦羅蝦,有六隻$42滑蛋吉列豬扒定食$48,吉列豬扒旁邊用了洋蔥和彈伴碟,豬扒非常厚身,口感一流,完全沒有炸完乾的感覺👍🏻而且份量相當足夠,食到飽飽炸雞軟骨$36 ,食完午餐後,坐低傾吓計談天雞軟骨就是最好不過了😋好好味❤️炸粉又不多,又配有沙律醬😍浦燒鰻魚飯定食$48, 一望就知鰻魚嘅份量非常充足,鰻魚夠厚身,上面配一些芝麻,令到更加有香味,但是鰻魚汁多了一點,所以有一點鹹,鰻魚汁本身帶有甜甜味道👍🏻一口芝士$28 (6 粒)加芝士年糕$22 ( 2 件)如果喜歡食芝士的朋友是必叫的👍🏻一咬落超級多芝士流出, 而且芝士味又很重❤️正到爆