2020-06-09
第一次食幸福pancake 喺日本,食過番尋味所以香港開第一間店時,已經排成粒鐘都要去食。知道尖沙咀K11 Musea 開左一間都未試過,咁啱今晚約左朋友食晚飯,之後我提議去哩度食埋個飯後甜品。哩度價錢同銅鑼灣有啲唔同,可能pancake size 細啲,而且用紙兜盛著,慳左人手洗碗🤣🤣🤣所以平dd。我點左芝士慕絲雜莓醬班㦸,朋友點左happy pancake。等左十分鐘都未有,又唔見開放式廚房有人整緊,好奇怪!再等左一陣終於嚟啦😃😃目測都唔錯,但放落口就...首先,我印象中,幸福pancake 嘅班㦸係疏乎厘班㦸,即係好有空氣感,但係哩個似cake 多d,雖然味道唔錯,但唔係我想要嘅嘢囉!Pancake 上有舊似cream cheese嘅嘢,我覺得幾好味,但友人話食唔出有芝士味,anyway, 整體來講麻麻地,冇下次!
Happy Pancake
芝士慕絲雜莓醬班㦸