2024-02-09
噚日(8-2-2024 Thu)女同事SL話因出咗bonus,出去食飯慶祝,我哋就係咁搵係咁諗食乜,決定食COTI,但我去錯咗第一期,返嚟第二期搵到又啱啱冇位。咁落地下,走聚友小廚?唔使等位。男同事PH話唔好,SL就話呢間啦。我哋嚟到係冇人等位,重可以自己揀位坐,坐低後,未睇menu,老闆即推介乳豬,話啱啱燒好,可以揀瘦乳豬。咁SL要$95.00嘅乳豬油雞少飯,PH要$100.00嘅乳豬燒鵝飯,我要$95.00嘅瘦乳豬叉燒飯,全部都只要例湯唔要嘢飲。3碗例湯到嚟,好熱嘅,見到有紅蘿蔔同豬肉,呢個味道清甜,唔油膩,OK嘅。4分然後3個飯都到嚟,兩個同事嘅乳豬都係瘦,但我嘅就肥,老闆重走嚟同我講瘦呢,得一,兩件肥啫,我揭開睇,唔係喎,舊舊都只係肥冇肉。一食,乳豬皮係脆,但只係肥油,唔啱我囉,而且佢只係室溫。0.5分叉燒就半肥瘦,口感鬆軟唔嚡,甜味算適中,算幾好食。4.5分飯都正常嘅,豉油落得夠,OK嘅。5分但燒味飯配甜酸菜唔係新鮮油菜,都幾奇怪。我問同事覺得點?佢哋都話同太興價錢一樣但唔好食,PH話燒鵝唔得,佢哋都話唔會再嚟。
3碗例湯到嚟,好熱嘅,見到有紅蘿蔔同豬肉,
4分
然後3個飯都到嚟, 兩個同事嘅乳豬都係瘦,但我嘅就肥, 老闆重走嚟同我講瘦呢,得一,兩件肥啫,我揭開睇,唔係喎,舊舊都只係肥冇肉。 一食,乳豬皮係脆,但只係肥油,唔啱我囉,而且佢只係室溫。
0.5分
叉燒就半肥瘦,口感鬆軟唔嚡,甜味算適中,算幾好食。
4.5分
飯都正常嘅,豉油落得夠,OK嘅。
5分
但燒味飯配甜酸菜唔係新鮮油菜,都幾奇怪。