今次我去咗位於銅鑼灣希慎廣場嘅禾日,真係一個唔可以錯過嘅日本美食聚集地!😋 餐廳環境時尚又舒適,適合同朋友聚餐。爐端燒和牛雙拼定食 ($298)呢個期間限定嘅宮崎和牛祭,真係超正!和牛小排同牛舌嘅雙拼,肉質鮮嫩得無得頂!🔥 和牛小排嘅肉質入口即化,油脂分佈得好均勻,咬落去有種濃郁嘅肉香,真係令人回味無窮。而牛舌則有咁啱好嘅嚼勁,外脆內嫩,搭配上特製醬油,更加提升咗肉味。配上魚沼越光米,每一口都令人陶醉,真係食到停唔到手!🍚禾日雙丼 ($288)呢個迷你松葉蟹味噌海膽丼同迷你滿盛三文魚籽丼,真係色香味俱全!海膽滑溜溜,蟹肉鮮甜,三文魚籽更係彈牙,每一口都好似在享受海洋的滋味,令人心情大好!🦀✨甜品四盛最後來個甜品四盛,包含宇治金時雪糕、黃豆粉蕨餅、信玄餅同雙色丸子、牛乳奶凍。每樣都好有特色,特別係宇治金時雪糕,口感滑順,甜而不膩,粒粒紅豆甘香,真係令人回味無窮!🍧🍡禾日嘅食物質素真係一流,無論係肉類定海鮮,都能夠感受到廚師嘅用心。服務態度亦都好好,環境舒適,非常適合同朋友或者家人聚餐。下次再來一定要試多啲菜式!💖

爐端燒和牛雙拼定食 ($298)

禾日雙丼 ($288)

甜品四盛