第一次寫食評, 因為呢間真係好值得一讚琴晚約o左班中學同學食飯, 有人建議去cafe, (因為想搵個食到o既又可以坐o下傾o下計o既地方)我係下午先開始搵場book位, 搵過幾間, augur 7 係其中一間!! 打去係個男仔聽電話, 佢話要3:00後先可以覆到我, 咁我就再等啦, 3點幾佢打o黎, 話冇問題, 幫我留位, 好有禮貌咁, 所以我就決定呢一間啦~~(第一個印象唔錯)不過去過多間cafe o既我對cafe 食物o既印象真係好麻麻, 冇一間好食, 連o野飲都唔合格, 難怪其中一個fd一聽到去cafe第一句話 : cafe?? 唔係ma?? 食垃圾ga wor!!咁係mk要搵個唔嘈又可以坐得耐, 又有o野食, 就只有cafe啦~~book o左8:30 8位, 到9:00都只有3人到o左, 個個都遲到, 攪到我o地有d唔好意思, 不過靚女侍應好nice,冇眼超超, 9:30左右d人到o左大半, 咁我o地叫o野食我o地叫o左個8人餐, 有冷辣麵, pizza, 芝士蒜容多士, 炸帶子, 吞拿魚螺絲粉沙拉, 雞亦(有兩種味, 共16隻), 薯條兩兜, 豬軟骨餃子..........
第一次寫食評, 因為呢間真係好值得一讚

我o地叫o左個8人餐, 有冷辣麵, pizza, 芝士蒜容多士, 炸帶子, 吞拿魚螺絲粉沙拉, 雞亦(有兩種味, 共16隻), 薯條兩兜, 豬軟骨餃子...........唔知仲有冇記漏...........個set每位$88連o野飲, 轉特飲+$10
我要o左楱子可可,朋友們要o左 立克可可, 士多啤梨可可, 薄荷可可, 青檸soda...........其他唔記得~~
o野飲到先, 先飲一啖試試, 正!! 出乎我想像, 係真係好好味, 夠濃又夠味, 偷飲o左一啖朋友o既立克可可, 都係好好味, 好特別~~
食物方面:
芝士蒜容多士: 好香口, 唔錯

有冷辣麵: 呢個我鐘意呀, 個醬好好味, 不過如果再凍d就更完美
pizza: 呢個係最值得推介, 比出面好多所謂專門店好食,食完 我o地再多叫o左一個, d 芝士係可以拉出o黎又好香濃, 個底係酥皮咁, 真係好好味, 我唔太like食pizza都覺得好好味!!

炸帶子: 其實都係現成貨, 不過唔係用埋晒d cheap o野, 因為比我係一般小店食開o野質素高d, 有d似自己買返home整貴d 唔會只得雪味同一舊粉o個隻~~
吞拿魚螺絲粉沙拉: 呢個好好味啊, 好fresh, 好夠份量, 呢d天氣食真係最o岩~~

雞亦(有兩種味, 共16隻): d肉好嫩, 好juicy~~
薯條: 我冇咩點食, 因為我唔太鐘意食有sauce o既薯條, 不過d fds 話好食, 全部食晒, 應該唔錯~~
豬軟骨餃子: 一定要趁熱食, 呢個外面有少少脆, 入面又有汁, yummy~~

其他係, 呢度d人真係好好好好好好好nice, 態度一流, 好整齊好乾淨, 連toilet 都好乾淨~~
無一間cafe會令我再次幫襯, 除o左呢一間
希望下次去都可以keep住呢個水準

2009-07-25
$100 (Dinner)
  • pizza