2021-08-24 333 views
日式全木既店面好吸引,每次經過都見到個滿座牌,最後終於上網book位試下佢咩料主要係食日式定食,餐牌會定時換,主食 + 兩至三款小菜,我地兩個人就試左5款:1)青紫蘇梅子薄荷冷蕃茄 - 夏天食落好舒服,酸酸甜甜,好fresh2)涼瓜秋葵玉子燒 - 蛋味濃,但太咸3)泡菜山藥八爪魚 - 呢個好普通,可以屋企自己整,唔值55蚊4)洋蔥蘋果汁煮黑豚肉 - 個汁調得好味,洋蔥好甜,送飯一流,但用黑豚片比較乾,如果改用角切豬腩肉可能會更好,多d肉汁加埋洋蔥蘋果汁應該會好好食5)燒雞軟骨棒伴生菜 - 呢個都係太咸,麻麻地,雞軟骨棒感覺係現成貨如果只係睇食物,價性比係低既,每款小菜單價都幾貴又唔係特別好食到要回味,但佢地既服務,食物擺盤同裝修都係有心思同有態度,打卡係唔錯既

2)涼瓜秋葵玉子燒 - 蛋味濃,但太咸

• 青紫蘇梅子薄荷冷蕃茄