2024-10-24
平時Weekend經過見到好多人排隊,聽講好似要等個幾鐘。今日閒日下午時段到訪,入座率大概40%,員工服務態度不錯食物: 炸京蔥絲魷魚 ($18)魷魚冇鮮味,不過都有少少膠。配合沙拉醬,味道比較有層次,正常水平牛油果三文魚 ($30)食唔到牛油果味,但三文魚很讚,鮮甜肥美,平均以上水平炙燒長鰭吞拿魚拖羅($35)肉質難咬,冇魚味,即便加上檸檬調味,仍然好難食,亦冇一星半點炙燒嘅香味,差評鹽醋鯖魚拖羅捧壽司 ($24)全場最佳,做法同壽司郎鯖魚押壽司類似,不過呢個好食好多: 鯖魚入味,唔腥,易咬,味道同飯糰融合得好好,同酸姜亦夾,好抵食!軍艦 (唔記得咩魚)($18)正常水平,略鹹炸竹輪 ($24)垃圾,雖然好大碟有幾條,但乾而無味,蘸上醬汁如是。唔建議!蟹肉茶碗蒸 ($35)店內人氣商品,蟹肉分量多,用料足,蛋嫩滑冇怪味,微溫食落肚好舒服,推薦!性價比OK總而言之,呢間壽司店唔係樣樣都好食,性價比一般。雖然服務態度良好,但我認為係可以一試但未必會長期光顧。
食物:
炸京蔥絲魷魚 ($18)
牛油果三文魚 ($30)
食唔到牛油果味,但三文魚很讚,鮮甜肥美,平均以上水平
炙燒長鰭吞拿魚拖羅($35)
鹽醋鯖魚拖羅捧壽司 ($24)
軍艦 (唔記得咩魚)($18)
正常水平,略鹹
炸竹輪 ($24)
垃圾,雖然好大碟有幾條,但乾而無味,蘸上醬汁如是。唔建議!
蟹肉茶碗蒸 ($35)