同朋友行完山係大坑落山,係遠處已經見到間好colourful既餐廳,咁就去試下啦😆!店員服務態度超好,會主動推介有咩招牌菜,同埋問我地啲食物岩唔岩食😚。免費頭盤送咗兩塊薄脆片,包四種醬汁。薄脆片加左香料整,鹹鹹地辣辣地。左上深橙色:好似韓式辣雞醬咁,好辣,點少少就收手😂。左下黑色:好似港式腸粉嘅甜醬,唔辣啱小朋友食。右上淺橙色:洋蔥香料醬,辣辣地既,不過無深橙色嘅咁辣,唔錯!右下一睇就知係薄荷乳酪醬,酸酸地,超鍾意😍,點乜都好好食,食左佢胃口大增😆!雜菜咖喱角 $38/2件外面炸得好香脆,雖然知佢油炸,但食落一啲都唔油膩。裏面係薯仔、青豆等等,第一下心諗死啦青豆,點知食落去原來都唔係好覺,因為啲青豆已經煮淋左😆。做頭盤小食黎講大細岩岩好!印度椰汁咖喱雞(小辣)$98食印度野又點可以冇咖喱呢,今次我哋嗌咗小辣,因為想試吓食出香料嘅味道,而唔係一味得個辣字。佢比我地彈性咁改個辣度真係好好,小朋友都食到。椰汁令到成個咖喱都好cream好滑。雞肉都好好食,總共有四至五舊,份量岩岩好,最後我地清晒所有咖喱,無浪費😍!有咖喱就要嗌Naan,我地嗌左兩款,分別係芝士Naan同洋蔥Naan,兩個都好好

左上深橙色:好似韓式辣雞醬咁,好辣,點少少就收手😂。
左下黑色:好似港式腸粉嘅甜醬,唔辣啱小朋友食。

雜菜咖喱角 $38/2件
雜菜咖喱角

印度椰汁咖喱雞(小辣)$98
咖喱雞

有咖喱就要嗌Naan,我地嗌左兩款,分別係芝士Naan同洋蔥Naan,兩個都好好食,好軟熟。我最怕餡餅因為啲餡料出水,搞到裏面濕粒粒,不過呢度嘅餡餅烤到好乾身,呢樣值得一讚😚!
芝士Naan $38,芝士味唔係超級重,所以好啱一啲想試吓食芝士,但係又唔好芝士嘅人。
洋蔥Naan $32,食落有少少辣,問咗店員點解,佢話裏面剩係加左印度香料同洋蔥,無其他特別辣粉,同小辣既咖喱好夾🥰。雖然好食,我地兩個都係偏好芝士>洋蔥Naan。
Naan

印度拉茶 $35
唔係好多地方都有得飲,喺呢度飲到好開心。眾所周知印度拉茶係好甜嘅,岩架啦,甜同奶兩樣野都解辣🥳!下次仲想試下依到既Mango Lassi。
印度拉茶

$266(包加一)
2021-01-02
$130 (Lunch)
雜菜咖喱角
咖喱雞