2023-10-28
雖然食物唔係節目形容到咁超級出色,但價錢的確算平民,整體性價比算係高。但濃妝女店員態度差到令人無可能再幫襯。1/問都唔比問入座純粹問下會唔會安排到坐圓檯,極度串咀話人地一早訂架。(我張檯都早左個半月訂。得與唔得唔重要,客人禮貌問,正常態度回答,好基本卦。)2/佢可以問,你唔可以即刻答落單點野,家人點左兩個餸(真係兩個)。我話想點埋汽水,佢問:「飲咩?」我回應佢:「兩個Zero, 1個忌廉..」佢好大反應,發老脾話叫我比佢寫埋先。原來佢問我飲咩嘅時候,佢仲未寫完我屋企人點嘅兩個餸。十萬個O咀,係佢問我飲咩,我先開始講三罐汽水出嚟,佢走嚟開個客波話人唔比時間佢寫。佢明知自己未寫得切,講句「等等」咪得囉。(都係嗰句,等佢好閒,態度可以唔駛做到全港最差。)3/百無仲要賴個客以下全部無(我食六點場):炸豬腸XO醬撈麵腩肉生炒骨當我被告知生炒骨都可以無嘅時候,hold唔住表情O左咀。阿女店員話:「我地有啲餸要留架,今朝已經打左電話問你地留唔留餸。」我今朝喺電話度,清清楚楚問佢「有咩餸係需要預早留?」佢完全無提過上面呢堆餸。(佢提左另一堆,例如$340/4隻蟶子。我同家人無興趣,所以無要求留)我忍唔
但濃妝女店員態度差到令人無可能再幫襯。
1/問都唔比問
2/佢可以問,你唔可以即刻答
3/百無仲要賴個客
以下全部無(我食六點場):
炸豬腸
XO醬撈麵
腩肉
生炒骨
我忍唔住燥返佢「你今朝唔係提呢堆餸!」屋企人都話「生炒骨都要留呀?唔係呀?」佢先收聲。
呢啲所謂嘅隱世小店,受歡迎少少就喪比氣客受,自問真係受唔起。如果真係咁怕忙,就唔好接受節目訪問啦。