收工打算同朋友找個地方吃飯,便來到RBTea。可惜之後的事令我整晚的心情變得很差。和朋友叫了set dinner,先講個湯,我估應該佢係一碗忌廉粟米湯,但質感似粟米水,冇忌廉湯個一種creamy嘅感覺。我諗連cream都唔知有冇落。個沙律,把鬼,4粒番茄撈d汁就叫沙律。個煙三文魚燒汁意粉中規中矩,入到口但唔係好食囉。之後,杯凍檸茶,冇檸味。然而糖水應該太貴,成杯係走糖。桌上冇餐具,因第一次黎食我地唔知呢度係要self service,就麻煩侍應拎d餐具俾我地,點知那位小女孩個樣係好唔願意咁去拎,其實你可以同我講係要自己去拎,你唔想拎都可以岀聲同我講,等我了解下你嘅難處點解唔拎俾我地。但你唔好西面囉。最後,有一位應該係疑似老闆,著便服嘅中年男士,見我地食完d碟收晒,行埋黎同我地講,小姐order野食係岀面。我知你地d員工唔包落單要個客自己去叫,冇問題。但我只係岩岩食完,想坐多一陣先走,搞到我好似霸住佢張枱而另佢做少左生意咁。呢下好趕客囉!咁點解你唔同我講有限時?你咪可以翻多幾轉枱,做多幾轉生意囉!在此,祝RBTea
個沙律,把鬼,4粒番茄撈d汁就叫沙律。
個煙三文魚燒汁意粉中規中矩,入到口但唔係好食囉。
之後,杯凍檸茶,冇檸味。然而糖水應該太貴,成杯係走糖。

在此,祝RBTea
2017-03-10
$90 (Dinner)