2022-01-21 225 views
一直都好想試呢間嘅酸菜魚,今次嚟到海港食呢間分店試,如果坐近窗邊啲位仲有今日望到海景添🌊酸菜魚米線🐟 ($138)佢呢個酸菜魚嘅好處係可以自選辣度,揀咗小辣🌶,啱曬我呢啲食唔到太辣嘅朋友,味度都偏酸唔會太咸👍🏻,最欣賞佢個湯比較清唔會好似坊間個啲咁油👍🏻👍🏻👍🏻,而且有好多酸菜同魚肉👏🏻,份量十足,而且個魚都有鮮味🐟,仲有冇骨, 食起上嚟夠曬方便。跟餐小食拍黃瓜🥒,涼拌雲耳都係比較酸辣嘅開胃小食,紅油味比較重脆炸祥仔午餐豚肉🐷呢個係一個必食小食,同出面啲午餐肉唔同嘅係佢係真係加多左豬肉嘅比例,食落有好香嘅肉味,而且質地做到好滑,可以找到外脆內軟,面頭仲有啲辣椒粉做調味,增加小食嘅風味。糖醋排骨飯🍚 ($88)呢個糖醋排骨飯就不敢恭維😐,首先佢上台係唔熱嘅,只係微暖,重要嘅外層唔脆,同d 粉癡到一嚿嚿,應該係整咗好耐,唯一可取嘅係佢會有啲肉味,隨時雙送飯嘅質素都會好過佢😪仲要呢間餐廳啲服務態度係好差嘅,問吓侍應少少嘢,佢哋都一臉不耐煩,態度麻麻❌📍 祥仔辣辣 (海運大廈) (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈LCX3樓32號舖

酸菜魚米線🐟 ($138)

跟餐小食
拍黃瓜🥒,涼拌雲耳
都係比較酸辣嘅開胃小食,紅油味比較重

脆炸祥仔午餐豚肉🐷

糖醋排骨飯🍚 ($88)

📍 祥仔辣辣 (海運大廈) (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈LCX3樓32號舖