2024-09-22 2568 views
去埋今次,已經係第四次去呢度食飯。頭一次係喺灣仔舊舖,之後去中環新鋪。純粹講食物質素,咁多次都冇失望,有啲時候仲好有驚喜。舉個例,佢今期嗰個豬腸粉係重現返舊式豬腸粉嘅形態,但係又喺味道上面為你好大嘅衝擊,因為用咗新嘅食材,帶出新嘅口味。佢啲嘢食未必都啱我自己嘅口味,不過佢嘅創意你係唔能夠輕視,負責餐飲嘅團隊,係好抵讚。正正因為去過幾次,所以感受到嗰度服務嘅改變。最近去嗰一次遇著個冇熱誠冇誠意嘅服務員,解釋餸菜非常求其,上菜嘅態度令我覺得自己去咗佐敦澳牛,唔知以為係自己刁難咗佢,要受佢氣。不過都唔可以一竹篙打一船人,整體大部分服務員都係有熱誠同埋有耐性,但係嗰晚餐飯真係畀一條友搞禍咗😅其實都唔期望米芝蓮二星嘅服務態度,只不過應該米芝蓮一星都冇。貼錢買咗個體驗,不過係唔好嘅體驗。