2017-08-13 886 views
呢間自助餐有個對我來講重點必食,就係雪糕,點解咁講?因為有架味道好多既雪糕車,可以食勻咁多隻味,好令人期待呀雖然雪糕好食,但都要食d前菜和主食先,一開始當然食生蠔,刺身,青口;生蠔比較細隻,食落有少少海水味,但唔係好腥,夠鮮,好好食;刺身方面食左三文魚,生蝦,呑拿魚,樣樣都好新鮮,食完一碟又一碟鐘意食雞翼既我,當然有食啦,雞翼個名叫做印式天多利雞,平時聽印度嘢食都係辣,唔知怕辣既我食唔食到,所以只係令左一隻試試先,食落真係有d辣,但好入味,雖然怕辣既我都食到,但留返d quota食d無咁辣既美食先,好似紐西蘭西冷牛扒、豬串骨、豬肉腸等甜品時間到啦,呢到真係有好多款甜品,有傳統香蕉味巧克力蛋糕,平時食既野如果有朱古力多數會令到另一種味道唔特出,但呢個朱古力味冇蓋過晒香蕉味栗子慕絲蛋糕,栗子食落唔會好甜,食多幾件都得紅桑子慕絲蛋糕,呢款蛋糕就唔係太啱我,因為紅桑子太酸了最後既甜品當然係11款movenpick味道雪糕,我就叫左瑞士朱古力雪糕、士多啤梨雪糕、曲奇雪糕、雲呢拿雪糕,雖然食唔哂11款,但食左4款都唔錯,哈哈

栗子慕絲蛋糕,栗子食落唔會好甜,食多幾件都得
紅桑子慕絲蛋糕,呢款蛋糕就唔係太啱我,因為紅桑子太酸了