2018-08-07
餐廳雖小,大概可坐20人到,位置都唔係啲大街,要行到入去先見到,但無阻我同屋企人去試食🙈我地一行幾人去食,見到餐牌其實都已經覺得幾吸引😂我地叫咗4款小食,3個主菜,仲有2個甜品😂😂首先黎咗個parma ham配芝士,parma ham足料得嚟又唔算好咸,啱啱好!芝士又有2款,同火腿分開食又得,夾埋火腿食又ok喎😋😋😋食完火腿芝士依啲濃味野,提子🍇就發揮左種refreshing嘅作用😯😯之後就嚟咗黑松露多士,我個人就覺得還好,我唔係好食得出黑松露味,加上可能有少少燶最後一款小食::法國焗田螺,個殼其實係麵包嚟,所以成嚿嘢都食得㗎!香草味突出,麵包焗到脆脆地,咬落去田螺唔un!!👍🏻主菜首先嚟咗豬鞍,好juicy,塊豬都唔un,唔錯唔錯!btw配菜啲紫薯好好食,甜㗎😂鴨胸香橙沙律,鴨胸份量比平時出去餐廳食嘅為多,感覺好似好抵😂沙律係黑醋沙律,我個人對黑醋麻麻,但配果個麵包我覺得好食,鬆軟👍🏻海鮮意粉,海鮮好足料呀!😍蜆好似食唔完咁,意粉唔乾身,有汁,蕃茄汁仲令人好開胃𠻹!下次再嚟嘅話,我諗我會再叫依個意粉哈哈食完主菜,店員推介carrot cake,咁我哋就試下啦!我初頭以為好甜㗎(因為外
我地叫咗4款小食,3個主菜,仲有2個甜品😂😂
食完主菜,店員推介carrot cake,咁我哋就試下啦!我初頭以為好甜㗎(因為外國嘅都偏甜,點知唔係喎😧仲幾好味!我朋友好味到要take away一件走😂
我哋仲叫咗affogato,即係將杯熱咖啡淋落去杯雪糕到,不過我嫌杯咖啡苦咗啲啲(我平時飲咖啡鍾意多奶嘅)