2021-03-13
有2位朋友去過元朗Glass House 食晚飯,都推介我食佢地既乳豬臘腸炒飯,見佢哋講到多七情上面,都令我有所動容,想去試試係咪真係咁好食。如果真係好好食嘅話,又唔係成日食貴野嘅情況下,$350 一碗又有乜所謂,對不對?苦等差唔多30分鐘名菜終於上枱,烤至金黃色的外表,配襯着臘腸炒飯加幾條青菜,賣相確係唔錯,萬二分肚餓既我急不及待就要食佢個乳豬,姨,咁鞋既,完全同我思想當中,皮脆肉嫩濃郁脂味的感覺完全唔同,勁似煲完湯嘅肉,十分鞋口。再試下個炒飯,因為炒飯十分油膩加上臘腸太甜,所以除咗第一二啖有香口惹味嘅感覺,第三四啖開始已經十分確喉,需要不斷飲水,才能舒緩喉嚨的不適感。因為用了$350去點有誰會捨得棄飯走人呢?對不對?幾經努力下差唔多食完整碗飯,感覺幾受罪的,第一個感覺,名過於實,呢個飯有生之年應該唔會再食第二次。大家唔好中計。又貴又唔好食!寫呢篇食評,除咗告戒大家唔好中計之外,都想同大家講唔好盡信做sales嘅朋友所講嘅說話。😂唔好太易相信「水怪」😂😂😂 期待可以同大家繼續分享食評。謝謝大家寶貴嘅時間。
因為用了$350去點有誰會捨得棄飯走人呢?對不對?
幾經努力下差唔多食完整碗飯,感覺幾受罪的,
期待可以同大家繼續分享食評。
謝謝大家寶貴嘅時間。