2022-09-03
好呷台灣火鍋 @hap.taiwanesehotpot 係牛角集團期下新開既台式火鍋放題晚市真係好多人排隊等位好呷既火鍋放題有4個套餐,最平既「輕旅行.吃台中」午市$118/$158已經食到🌟厝內人.吃台北 $368🌟🌟湯底 鴛鴦鍋 +HKD$50打邊爐湯底好重要,好呷有九款台式養生湯底同秘製醬汁餐廳推介酸菜白肉鍋🥬同麻辣鴨血藥膳鍋✨好呷麻辣鴨血藥膳鍋用多種香料同藥材熬既湯底,裏面有Q彈既鴨血,仲配有人參沾醬✨椰子雞鍋有椰子肉、杞子同蟲草花,湯底好清甜,最啱攞嚟淥蔬菜食🌟輕奢華盛盤✨蠔、鮑魚、帶子、沙鎚魚片🦐✨美國SRF和牛牛肋粒、手切牛·外裙肉🐂✨水蓮及時令蔬菜🥬只可以叫一次,海鮮好新鮮,鮑魚同蠔都好好食外裙肉油脂較少會比較硬身,牛肋粒就正常🌟肉類澳洲M5和牛肩胛、牛小排都係呢個套餐抵食嘅肉,和牛肩胛油脂分布平均豐富,牛小排我嗰碟咁啱偏肥🌟自助區除咗唔同套餐包括既食物,呢到仲設有台灣小吃自助區,有超過20款台灣小吃,鹽酥雞、台灣腸、地瓜條呢啲人氣小食都會有,好似去咗台灣夜市咁。不過係預先整好放係櫃到自取另一邊急凍櫃有蔬菜、丸同火鍋配料🌟飲品🍸有手搖飲品、冷熱飲品,當然唔少得手工冷泡茶
係牛角集團期下新開既台式火鍋放題
晚市真係好多人排隊等位
🌟厝內人.吃台北 $368🌟
🌟湯底 鴛鴦鍋 +HKD$50
打邊爐湯底好重要,好呷有九款台式養生湯底同秘製醬汁
餐廳推介酸菜白肉鍋🥬同麻辣鴨血藥膳鍋
✨好呷麻辣鴨血藥膳鍋
用多種香料同藥材熬既湯底,裏面有Q彈既鴨血,仲配有人參沾醬
✨椰子雞鍋
有椰子肉、杞子同蟲草花,湯底好清甜,最啱攞嚟淥蔬菜食
🌟輕奢華盛盤
✨蠔、鮑魚、帶子、沙鎚魚片🦐
✨美國SRF和牛牛肋粒、手切牛·外裙肉🐂
✨水蓮及時令蔬菜🥬
只可以叫一次,海鮮好新鮮,鮑魚同蠔都好好食
外裙肉油脂較少會比較硬身,牛肋粒就正常
🌟肉類
🌟自助區
另一邊急凍櫃有蔬菜、丸同火鍋配料
🌟飲品🍸
有手搖飲品、冷熱飲品,當然唔少得手工冷泡茶,當日有珍珠奶茶同檸檬愛玉,白桃烏龍同桂花烏龍都係咁好飲
如果你係好鐘意打邊爐飲啤酒,仲可以+$30/位升級台灣啤酒放題
🌟甜品🍧
好呷綜合紅豆湯,紅豆湯入面有芋圓、仙草同芋泥,好好食😋
呢個套餐每位都可以享有一客Movepick雪糕🍨
📍好呷台灣火鍋