趕係冬天嘅尾巴食下煲仔飯。廟街煲仔飯一直都好出名,但去到發現其實都有幾多間,懷住呢個人流永遠都唔呃人既心,好果斷咁去排最長果條龍,就係四季煲仔飯喇。不過好快就後悔,因為我排左我足足成個幾鐘。.排左咁耐,或多或少都會有期望,雖然冇話好難食,但好明顯唔值得咁長既人龍,有少少吹棒得太極嘅感覺。.撇開冗長嘅排隊時間,野食都還可以。煲仔飯唔可以即到即食,要得5分鐘左右,得到有飯焦先食到精粹。自己嗌左既膶腸滑雞飯,雞肉滑嫩,膶腸重味,飯粒粒分明,唔會太淋一舊舊。但佢地嘅醬油真係好淡味,落幾多都好似冇乜味咁。.另外嗌左個蠔餅,蠔仔份量大方,可以啖啖都有蠔仔,另外炸粉唔多,都又唔會散開曬,係正既!美中不足就係有少貴,兩舊手掌大嘅蠔餅已經要$40 .總括黎講,如果冇乜人排隊,都可以食下。不過如果咁多人排,加埋時間成本,就有啲唔值喇