2018-05-02
今日同朋友係銅鑼灣行街, 佢介紹依間日本餐廳, 話之前食過覺得質素好好, 所以今日就去試吓啦。首先環境真係好好,座位好闊落, 而且餐單都有好多選擇, 真係花多眼亂, 樣樣都想食。食日本野當然要試刺身啦, 我地叫咗日本帶子 $ 98 同 油甘魚 $88 , 非常新鮮, 而且好厚身, 令到口感好好。帶子鮮甜, 油甘魚甘香,油分又多,非常滿意燒物方面叫咗燒牛舌$52 , 美國安格斯牛柳$75, 荔枝豬肉卷$66, 自家制免治雞肉捧(付溫泉蛋)$84, 仲有廚師推介嘅燒紅蝦 $68 .本人最欣賞就係牛舌,荔枝豬肉卷同自家制免治雞肉捧。牛舌非常爽口同埋表面燒得好香, 必叫!荔枝豬肉卷口感好豐富, 豬肉冇乜肥肉但係荔枝就充分地代替咗肥肉,令到佢有肥肉嘅軟滑口感之餘仲有甜味, 荔枝同豬肉依個配搭真係好出色!自家制免治雞肉捧(付溫泉蛋)- 比較特別嘅食法, 雞肉非常軟滑而且用帶甜嘅燒汁燒過, 就咁食已經好好味, 再點埋溫泉蛋一齊食就令到雞肉串嘅口感更加滑而且味道更豐富.美國安格斯牛柳同燒紅蝦都係材料好新鮮, 紅蝦口感仲好紮實, 值得一試最後仲叫咗個海膽海鮮炒飯, 海膽仲有燒過, 有誠意, 而且用珍珠米
帶子鮮甜, 油甘魚甘香,油分又多,非常滿意
本人最欣賞就係牛舌,荔枝豬肉卷同自家制免治雞肉捧。
牛舌非常爽口同埋表面燒得好香, 必叫!
最後仲叫咗個海膽海鮮炒飯, 海膽仲有燒過, 有誠意, 而且用珍珠米煮,炒得粒粒分明, 味道清淡但係配埋海膽同海鮮味道就岩岩好
埋單一共$755, 人均$377.5 以依個質素黎講都幾值