2018-08-25
和屋企人去試,我已book了位,去到見屋企人站在門口位置等候,原來一直沒有人理佢哋,咁我就走入去求其向一個侍應講我book 咗位啦,點知個侍應口黑面黑掘雷槌咁指住門口話同出面嗰個講,行到出去都無人,跟住有個喺度對住部電腦落單,完全聽唔到我講嘢咁,終於有個人埋嚟問係唔係book咗位,然後先安排我哋入座。到落單啦,叫經過嗰個侍應,點知黑口黑面行過,跟住等多一陣,見另一個侍應行過先幫我哋落單。食到一半叫人斟水啦,個侍應攞咗個水壺後無回頭囉,終於隔咗好耐先叫到另一個開過壺茶俾我哋。最搞笑叫人埋單,個侍應走嚟掉低張單乜都無講就行咗去,我對完單係咁揸住張咭都無人理我,係我屋企人話好似見到人哋自己出去埋,完全無諗過咁嘅價錢仲加一服務費,係要自己出去埋單囉,咁我唯有攞張單出去埋啦,又無指示喎,行到去門口先有人話收銀喺另一邊,行到過去原來喺兩個廚房之間囉,個收銀完全無理我,自己喺度唔知搞乜,搞咗一陣先幫我碌咭,點知又按錯銀碼,又要void單再碌過,真係唔係飽到頂心口,係興到頂心口呀,一定一定一定唔會再嚟呀!