2010-10-01
返完一日工~好想食YOGURT~~~今次揀左食尖沙咀o既yogurt bliss~~~o係亞士厘道~如果唔係真係專登想食呢間~都好少會去到....7點左右去到...一個人都無~~間鋪頭好大~燈光光猛~而且係梳化櫈~入到去都幾舒服~好surprise地望到店入面竟然得一個叔叔看鋪~~其實同間鋪頭感覺唔太match~不過叔叔態度親切~而且感覺好自在~我周圍影相佢都無理過我~而且亦可以隨意拎放o係櫃檯o既tissue & mango醬/strawberry醬加落yogurt度~幾體貼~yogurt有兩個size~$28 細+2個topping/$35 大+2個topping~+$3可多一個topping~價錢比其他yorgurt店平~因為就黎食dinner~所以同朋友都係叫左細~今日有yogurt有4隻味揀~原味~blueberry~chocolate~香芋~店員話大size先可以揀mixed~我地細size所以揀左一隻味~藍莓yogurt+oreo+奇異果topping~oreo topping只得黑餅而無cream~碎上~~比yogurt店失色~口感爭d~~~奇異果ok~唔酸~~~份量亦
今次揀左食尖沙咀o既yogurt bliss~~~
o係亞士厘道~如果唔係真係專登想食呢間~
都好少會去到....
7點左右去到...
一個人都無~~
間鋪頭好大~燈光光猛~而且係梳化櫈~
入到去都幾舒服~
好surprise地望到店入面竟然得一個叔叔看鋪~~
其實同間鋪頭感覺唔太match~
不過叔叔態度親切~而且感覺好自在~
我周圍影相佢都無理過我~
幾體貼~
yogurt有兩個size~
$28 細+2個topping/
$35 大+2個topping~
因為就黎食dinner~
所以同朋友都係叫左細~
今日有yogurt有4隻味揀~
原味~blueberry~chocolate~香芋~
店員話大size先可以揀mixed~
我地細size所以揀左一隻味~
藍莓yogurt+oreo+奇異果topping~
oreo topping只得黑餅而無cream~
碎上~~比yogurt店失色~
口感爭d~~~
奇異果ok~唔酸~~~份量亦算多~
香芋yogurt+pineapple+粟米片topping~
pineapple好fresh~唔酸~match埋yogurt食感覺ok~
粟米片不過不失~唔錯~~
呢度o既yougurt較冰~
感覺似雪芭多過yogurt~
而且可能係因為叫左BLUEBERRY同香芋味YORGURT~
乳酪應有o既酸味唔太出~~
不過份量好足~
yougurt中間並唔係空心~而係fill滿得~
呢個值得一讚~
而且店鋪入面有雜誌供應~
即使放工自己一個過黎食杯乳酪refresh下都唔怕悶!!!