2023-12-16
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🔥 𝐸𝓍𝓆𝓊𝒾𝓈𝒾𝓉𝑒 𝒯𝑒𝓅𝓅𝒶𝓃𝓎𝒶𝓀𝒾 𝓌𝒾𝓉𝒽 𝒮𝓉𝓊𝓃𝓃𝒾𝓃𝑔 𝒱𝒾𝓈𝓉𝒶 @ 🌟 鐵板燒海賀《👽食神大媽食鐵板燒》.💁♀️ 圖片展示美食為:Teppanyaki Lobster for Two HKD 1380- Salad- Appetizer- Sashimi- South African Abalone- Australian Lobster- U.S. Prime Beef Tenderloin- Wagyu Fried Rice- Sakura Shrimp Fried Rice- Miso Soup- Pickles- Cheesecake- Hot CoffeeRefreshing Lychee HKD 108Honey Moon HKD 108.🔥 今次大媽黎到呢間出名有超靚景欣賞嘅鐵板燒餐廳,同朋友仔一齊慶祝好消息!話曬要慶祝,一於叫一個店員推介超豐富嘅「鐵板龍蝦二人套餐」試下!.🍹 喺度等開餐嘅時候,先叫兩杯嘢飲TOAST下先,恭喜恭喜!都係嗰句,大媽好守規矩,要揸車所以叫冇酒精嘅!呢杯「Refres
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
- Hot Coffee
Refreshing Lychee HKD 108
Honey Moon HKD 108
Teppanyaki Lobster for Two
🍹 喺度等開餐嘅時候,先叫兩杯嘢飲TOAST下先,恭喜恭喜!都係嗰句,大媽好守規矩,要揸車所以叫冇酒精嘅!呢杯「Refreshing Lychee」入面有新鮮嘅荔枝,加埋薄荷葉同汽水,一飲落去清新爽口,開胃之選!朋友仔呢杯「Honey Moon」呢裡面有石榴、蜜糖同菠蘿汁,味道酸甜。蜜糖嘅甜味令佢飲落好滋潤。兩杯嘢飲份量都好大,啱晒傾偈。
Refreshing Lychee & Honey Moon
🥗 話咁快就同步上菜啦,先上一款沙律作為前菜,夠新鮮,好解膩嘅開胃菜。另外就係「炸薯仔球」,炸得均勻唔油膩,配上特製醬汁,同杯嘢飲好夾。
🍣 再來就係刺身三點,包括:帆立貝、三文魚、吞拿魚。刺身好新鮮,同埋夠厚實。見到師傅出場啦,食前菜嘅時候同步望住師傅功架十足地準備材料同擺盤,好期待呢 😍
🦪 師傅先處理「南非鮑魚」,超大隻,超厚身肥美!師傅好純熟咁樣拆殼起肉,擺碟精緻。鮑魚肉質鮮嫩,醬料調配好特別,絕對係高質!
Abalone
🦞 跟住師父就開始處理「西澳龍蝦」啦!真係新鮮無得輸!龍蝦肉質嫩滑,證明好新鮮,每一啖都鮮甜美味。烹調得剛剛好,保持住龍蝦嘅鮮味同嫩度。配上特製醬汁,味道更加豐富,真係好滿足!
Teppanyaki Lobster for Two
🥩 未完呀,緊接就係「厚切美國牛柳」,一路燒緊嘅時候已經聞到陣陣香味!牛肉全部厚切,目測每件都8安士所有,煎得外脆內嫩,裡面保持JUICY多汁。
Teppanyaki Lobster for Two
🍚 有冇人同我一樣覺得鐵板燒有一個配角就等於主角一樣咁重要,就係佢個炒飯!師傅分別準備咗和牛同櫻花蝦味各一。師傅手勢功力好唔好,睇碗飯就知㗎啦。炒得粒粒分明,每一啖都有彈牙口感。加入蛋蛋,再配上和牛同櫻花蝦,令佢更加豐富多層次。
🍲 食到好滿足至際,送上味噌湯,好暖胃又舒服。再配上漬物,酸甜爽脆,清味蕾一流。
🍰 甜品係「綠茶慕士芝士蛋糕」,綠茶充滿香氣,芝士濃郁,口感相互融合。甜度適中,不會過膩。最後以「熱咖啡」作結,超滿足。
🤩 本身都有啲擔心擁有靚景嘅佢會偏向華而不實,但係結果真係超驚喜,師傅烹調功力一流之餘,佢本身選用嘅食材真係高質,並無取巧。所以成餐飯真係非常之滿足,認為對得住個價錢。絕對推薦大家有機會一定要試下。
📍 尖沙咀彌敦道100號The ONE 19樓
☎️ +(852)2972-2888