.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.☕️ 嘆咖啡超CHILL好地方 @ 🌟 Alchemy ORIGIN 🌟.💁‍♀️ 圖片展示美食為:煙三文魚沙律配檸檬醋醬 HKD 95香煎虎蝦配辣蕃茄汁意粉 HKD 124生酮花生醬黑巧克力忌廉卷 HKD 61單品濃縮咖啡+泡沫咖啡 HKD 79.👽 呢間人氣長期超級旺、裝修最靚嘅分店,次次都全場爆棚,難得見有位,梗係要入去嘆杯咖啡啦。.☕️ 飲杯靚咖啡當然係重中之重啦,佢有得一次過同一款豆試勻ESPRESSO同LATTE。試左一款哥倫比亞嘅,酸度得宜,獨特風味帶出濃郁嘅咖啡香氣,平衡做得好好。.🥗 「煙三文魚沙律」份量好大,一定夠飽。魚同蔬菜用料都好新鮮,自家製檸檬醋醬特別開胃。.🍝 另外呢款「香煎虎蝦配辣蕃茄汁意粉」呢次都會嗌,虎蝦厚肉,辣蕃茄汁調味夠惹味,意粉煮得夠彈牙。.🍰 最鍾意呢度嘅甜品係KETO-FRIENDLY,「生酮花生醬黑巧克力忌廉卷」。花生醬好好味但唔覺膩,同黑朱古力配搭出奇地好味,忌廉好香滑,讚!.😝 呢間分店仲有露天座位,如果天氣唔太凍可以坐。嘢飲嘢食都好正,尤其呢間大間又裝修得靚,好值得黎打卡!.📍 鰂魚涌英
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

📍 鰂魚涌英皇道979號太古坊太古坊二座地下A號舖
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
$198 (Lunch)
煙三文魚沙律配檸檬醋醬
生酮花生醬黑巧克力忌廉卷