2008-07-08 75 views
今日同事陪我食飯, 我提議清下腸胃!一入去...蛋糕櫃放置了不少漂亮的蛋糕, 如果我有一個大既胃, 我會嘗試! 看到餐牌上, 一時間不知吃什麼, 於是選了昆布高湯餃子上海麵, $22 + 熱豆漿, $5, 豆漿味不濃, 因為不加奶! 因為全素, 所以沒有蔥蒜....湯底清清淡淡, 餃子有三隻, 餡似麵棧的菜餃, 不過, 仲少油, 上海麵是扁的, 軟硬剛好! 同事叫了叉燒豆腐扒紅米飯 + 凍豆漿, $3x, 我試食了一件叉燒, 有叉燒味, 質感唔韌! 男同事話久唔久食一餐都唔錯! 我就話如果可以成日食就好啦! 講真.... 論味道一定唔及食葷, 但清清淡淡卻可以令心靈平靜一點!
今日同事陪我食飯, 我提議清下腸胃!

蛋糕櫃
店內
叉燒豆腐扒飯
豆漿+上海麵
$30 (Lunch)
叉燒豆腐扒飯