2016-02-25
同兩個朋友行hysan ,本身諗住食對面wired cafe(我地3個都好鐘意食, 成日食), 見成日食對面就不如試下呢間。裝潢得好有香港特色的一間茶餐廳,以我地啲港女覺得影相會靚就吸引左入黎,希望唔會中伏啦...第一味係羅麥雞亦(辣的), 我兩個朋友一食就已經話好辣,其中一個食左一啖已經唔再食(利申佢係唔食得辣,譚仔平時食清湯的), 另一個話辣不過都繼續食。而我,平時譚仔食開譚仔小辣的,就覺得個雞亦幾好食,有辣味同瑞士汁match埋,不錯 其實可以見到圖中佢d辣粉喺放喺面,如果真係怕辣可以喺d汁度洗洗佢。 磚頭焗豬扒飯果然係同我諗既一樣,只係"桌頭"野。外面喺多士盒包住入面勁多飯,豬扒唔多。好快就會食哂d豬扒,餘下好多飯同包(已經盡量食但都係唔會食得哂) 豬頸肉芝士撈公非常普通,自己屋企都會整得到個麵太淋,對於我食開麵硬既人來講真係唔ok同埋個芝士汁好淡,似白汁多d 海南雞飯正正常常的一個海南雞飯不過個油飯唔夠好味,唔夠油雞的份量唔多但比起個麵就覺得好好多 總括來講,除左個雞亦我覺得好食,其他都非常普通,個芝士麵最差。我想我都應該唔會再來了
磚頭焗豬扒飯
果然係同我諗既一樣,只係"桌頭"野。
外面喺多士盒包住入面勁多飯,豬扒唔多。
好快就會食哂d豬扒,餘下好多飯同包
(已經盡量食但都係唔會食得哂)
豬頸肉芝士撈公
非常普通,自己屋企都會整得到
個麵太淋,對於我食開麵硬既人來講真係唔ok
同埋個芝士汁好淡,似白汁多d
海南雞飯
正正常常的一個海南雞飯
不過個油飯唔夠好味,唔夠油
雞的份量唔多
但比起個麵就覺得好好多