2024-02-16 223 views
之前食過唔同分店的緣味小聚,令我留下了深刻的印象,因為真係好好味!上次我地申請完海龍卡會員,所以今次有8折。今次朋友話要帶佢去食,為左近佢收工地點,我地揀左係 旺角的分店枱上有清晰指引,教我哋不同菜需要蒸嘅時間。咁就自己想幾時食咩海鮮就幾時整,十分彈性👍🏻大海蝦蝦味同鮮甜味好突出,肉質爽口,蝦頭膏仲可以吸吮埋,正!青口的肉質鮮美,味道清甜、大鮑魚口感鮮嫩,鮮味十足厚肉龍蝦更是讓人驚艷,口感鮮美,肉質細膩,讓人回味無窮。肉類有好多款,仲有無限任食勁多和牛、肥牛、豬雞同小食等,而我最難忘安格斯牛肉味更加香濃,食落好有質感。品嚐點心🥢是一項不可或缺的美食文化,當然點都叫D黎試下啦~燒賣、蝦餃、小籠包更是為這一頓豐盛的宴會畫下完美的句號。呢度海鮮質素絕對新鮮,而新鮮清蒸食原汁原味絕對係食新鮮海鮮既最佳食法。自己製作亦唔難,枱面有提示蒸煮時間。呢個質素做到呢個價錢都幾抵食。唔怪得平日夜晚都全場滿座。
厚肉龍蝦更是讓人驚艷,口感鮮美,肉質細膩,讓人回味無窮。