2024-01-12 795 views
♨️上星期同家人一齊慶祝爸爸生日♨️以往生日都係去酒樓,今年都一樣,不過今年想轉轉新意思♨️去到朋友介紹既灣仔 金陵會♨️呢間酒樓都幾出名,有時都聽到人話好食,所以帶爸爸感受下:五香卷醋肉卷‼️‼️➡️我就平時比較少食,而呢個兩搭既肉卷我都係第一次食到,左邊係五香卷,味道好濃郁,右邊就係醋肉卷,有另一個味道,兩樣都鐘意,而且呢個小食都好搶手椒鹽九肚魚‼️‼️➡️仲有爸爸最喜歡既九肚魚,每一次見到都會食,佢既椒鹽味道好豐富,主要係鹹鹹地既味道,仲有特別炸過,所以食落好惹味,有口感,裡面既九肚魚都好大塊普寧蝦多士‼️‼️➡️首先嚟講,佢個面包炸得金黃香脆🍞,啖啖都聽到啲嘩啦聲,令人食咗仲想再食👂🏼。再黎,個蝦餡料真係鮮甜得嚟彈牙💥,一啖咬落去滿口都係海鮮嘅鮮味🦐,令人完全提起食慾😋。嗰啲麵包屑又加咗層層次感,食落去既有嚼勁又唔乾膩👌🏼。仲有啊,佈滿喺多士表面嘅蝦子,一食落去就爆漿,啲蝦漿同多士完美結合🤝,簡直係絕配黎㗎!正!而家諗起都流晒口水💦,每次食普寧蝦多士,咪樣都覺得好滿足😌,真心推介畀大家👍🏻。食落去嗰種香噴噴嘅味道,令人一食難忘❤️,下次一定會攞埋朋友一齊去嚟個蝦多士大滿足👫🎉。呢啲嘅美食就係要同frien
五香卷醋肉卷‼️‼️

椒鹽九肚魚‼️‼️
普寧蝦多士‼️‼️
仲有啊,佈滿喺多士表面嘅蝦子,一食落去就爆漿,啲蝦漿同多士完美結合🤝,簡直係絕配黎㗎!正!而家諗起都流晒口水💦,每次食普寧蝦多士,咪樣都覺得好滿足😌,真心推介畀大家👍🏻。食落去嗰種香噴噴嘅味道,令人一食難忘❤️,下次一定會攞埋朋友一齊去嚟個蝦多士大滿足👫🎉。呢啲嘅美食就係要同friendshare,歡樂加倍嘅!🥳
潮州煎伊麵‼️‼️
➡️呢個煎伊麵好大碟,放到滿晒咁,潮洲麵唔差,主打味道甜甜酸酸咁,開胃又好食,最後可以清乾淨晒,好誇張,我地成家人都話好食,做得有水準,師父又有經驗,以後生日都會係度搞

🔆環境乾淨,食物有創意,價錢合理,是一間不錯的酒樓,可以推介一下❗️