最近同媽咪都好想食泰國茶,咁岩果日係銅鑼灣行完街搵到依間係金百利既泰國野,點知原來超級好食。果日我地都幾肚餓,兩個人叫咗三樣野食,首先上菜係皇宮大蝦蛋網炒貴刁 $108,賣相比Menu張相仲靚好多,啲蛋網整得好有心思,有青檸同埋三重唔同調味粉,有糖、辣粉同埋蒜碎。好彩有叫到,因為真係食過返尋味,撈埋哂一齊食有好多種口感同味道,隻海蝦都好大舊,下次有機會一定會再食!之後食泰式拼盤$108 有三樣野,魚餅、蝦餅同埋春卷,魚餅同蝦餅都有個圓圈係中間,好似冬甩好得意。魚餅入面有啲香草,味道好特別,似係其中一種泰式香料,好野味。而蝦餅就係我最愛外皮金黃色酥脆得黎入面既蝦肉好有口感,咬落啖啖都好重蝦味。而春卷都好正好多料,有紅蘿蔔絲、青瓜絲同埋粉絲。最後食既係期待已久既芒果糯米飯$60,餐廳有問我地要唔要另上,我地話唔洗,不過其實當甜品最後先食係好啲既,如果想食都記得要叫佢最後食完其他先上呀,因為芒果糯米飯上面果啲係暖暖地既椰奶,淋咗落白糯米同紫糯米度,啲芒果仲要勁甜,同埋有成六至七片,有成舊芒果咁多,直情好食過以前係泰國食果啲。

2019-05-02
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$140 (Tea)
  • 芒果糯米飯
  • 泰式拼盤