2019-04-23 1597 views
上次同朋友黎呢度食下午茶覺得味道唔錯,所以今次就帶友人黎試下佢既晚餐!餐廳位於大廈2樓,如果唔想等升降機又唔怕行樓梯,可以自行行兩層!餐廳門口位置寫住大大隻CHIBA,唔駛怕入錯餐廳。我同友人預約了6點的時間,所以進餐廳時未有太多人,我們食完差不多走的時候,餐廳都差不多爆滿了!今次點了一款小食和兩款主食試試。水蜜桃荔枝紅茶($56),這款飲品上次已飲過了,但因為覺得很過癮,所以再次點了!過癮的原因就是飲品是用富有中國特色的花樽盛著飲品,而且還插著假花,唔講真係唔知呢個係飲品。飲品蜜桃味較重,但唔甜,岩哂唔中意飲甜野既我!Ohara Dark($78),友人見到啤酒既餐牌,突然酒癮起,點了杯黑啤試下。唔會太苦,都幾易入口!餐廳還有些甜既啤酒俾女士點架!黑松露,煙火腿,芝士多士($78),這款小食上次食tea set時吃過,覺得味道都唔錯,所以今次再次點了!芝士可以做到拉絲的效果,芝士火腿係我最愛的三文治,多士香脆,成份多士唔會好咸!軟殼蟹肉醬千層麵($148),肉醬千層麵係我朋友最愛食既意粉,肉醬唔會太酸,易入口,千層麵軟硬度適中!這裡的軟殼蟹炸得剛剛好,唔會炸到好多油,亦唔會炸到淋哂!
餐廳門口位置寫住大大隻CHIBA,唔駛怕入錯餐廳。
今次點了一款小食和兩款主食試試。
水蜜桃荔枝紅茶

黑松露煙火腿芝士多士

軟殼蟹肉醬千層麵
軟殼蟹肉醬千層麵($148),肉醬千層麵係我朋友最愛食既意粉,肉醬唔會太酸,易入口,千層麵軟硬度適中!這裡的軟殼蟹炸得剛剛好,唔會炸到好多油,亦唔會炸到淋哂!連好少食軟殼蟹既我都有食,證明係唔錯的!

慢煮甜酒燴牛面頰
慢煮甜酒燴牛面頰($188),牛面頰食落去味道有點像燴牛脷,但口感鬆軟得黎又帶有少少筋,非常惹味!面頰底部還有薯蓉,薯蓉本身已調味,食落味道剛剛好!

總括黎講,餐廳店員服務很好,會主動跟你介紹餐牌,另外食物味道都唔錯,係一間可以再來的西餐廳!
2019-04-22
水蜜桃荔枝紅茶
黑松露煙火腿芝士多士
軟殼蟹肉醬千層麵
慢煮甜酒燴牛面頰
  • 黑松露,煙火腿,芝士多士