2024-02-05 344 views
近嚟好多國內餐廳嚟咗香港開分店,但講到最出名嘅梗係「太二酸菜魚」啦🤭 記得佢初初喺深圳開嘅時候,平日都起碼等2個鐘!今次佢喺Airside開分店,當然要快人一步去潮聖啦🏃🏻‍♀️香港太二可經網上連結訂座,唔駛排隊值得一讚👍🏻 每次有人客進店,店員都會大嗌「食魚拯救世界🐟🐠」,細問之下原來太二一直有做公益活動,所以到店幫襯便間接做善事了❤️老坛子酸菜魚 + 粉絲 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️太感動啦!味道跟國內分店100%還原,終於可以隨時都食到有質素嘅酸菜魚啦🥺 鱸魚好滑無骨,可以放心大啖食,而且份量超多,粉絲配埋酸菜魚湯勁入味,加埋酸菜一齊食好正,我差唔多自己一個食晒啲粉絲😁糊辣口水雞 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️估唔到原來口水雞都咁有水準!辣汁感覺係特別調配,有一種好獨特嘅香味!雞肉已經去骨拆成細細舊,配埋清爽嘅青瓜,食完好開胃,會不停夾吓夾吓又一舊🤤蛋酥軟糍粑 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️如果見到餐牌有糍粑,基本上我都一定會點😋 糍粑一碟6條,我會建議最多2人分食,多1個人分都覺得唔夠喉,因為真係好好食呀😎 糍粑整得好軟糬,上面灑咗黃豆粉,食嘅時候沾啲黑糖,係食辣嘢嘅最佳甜品!馬蹄好椰清補涼 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️聽個名唔好似為係涼茶🤣 其實而家國

老坛子酸菜魚 + 粉絲 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

糊辣口水雞 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

蛋酥軟糍粑 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

馬蹄好椰清補涼 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
聽個名唔好似為係涼茶🤣 其實而家國內好興飲,入面有啫喱、馬蹄等配料,飲落陣陣椰香好清爽👍🏻

楊桃百香果檬茶 ⭐️⭐️⭐️⭐️
呢杯酸酸甜甜,有好多百香果粒好有咬口,飲落唔會太甜,好解渴~
老坛子酸菜魚
糊辣口水雞