2019-04-25
今日同朋友去megabox行街,咁啱想食咖哩,就去咗10樓間coco試下日式咖哩飯 晚市去到唔算太多人,有好多空枱,我哋好快就坐低咗落單 我叫咗個牛肉庵列咖哩飯,加咗個20蚊套餐(4選2),包嘢飲同餐湯 如果唔揀嘢飲同餐湯,都可以揀甜品或者沙律落單冇耐,麵豉湯就到 可惜麵豉湯配料唔多,得少量海帶,味道比較清淡,唔夠濃,唔太推薦喺套餐嘅時候點 嘢飲就普普通通冇特別 下次落單可能會揀嘢飲加甜品,因為甜品好似幾吸引牛肉庵列咖哩飯 ($74)飲完個湯,主菜就到 賣相唔錯,同menu見到嘅差唔多 咖哩我叫咗四分辣,因為我平時喺譚仔食開小辣到中辣 食落去辣度啱啱好 唔食開辣嗰個朋友就叫咗一分辣 佢都覺得啱啱好 揀辣度嘅時候可以參考下 咖哩味道唔錯 加埋滑滑又有蛋味嘅奄列同飯食都幾夾 牛肉有8舊左右,質感柔軟,都好食,但如果煮得入味d會更好 飯有200g,都夠飽肚 如果肚餓想食多d飯,就要揀其他飯, 因為庵列飯限定咗飯量只有200g最後賣單收加一,個人覺得價錢有啲貴 但有興趣都可以一試
牛肉庵列咖哩飯 ($74)
最後賣單收加一,個人覺得價錢有啲貴 但有興趣都可以一試