2020-12-04 366 views
-上環PMQ真係為各位偽文青帶黎左個打卡點😙依度有好多古式嘅本土商店,亦有好多本土嘅咖啡店比大家行下歇下☕️我地兩個咁有「藝術氣息」,趁住Happy Friday,梗係黎行個圈,食下野啦❤️我地已經唔係第一次黎依間Moment By Moment㗎啦😋可能大家會話「點解又黎番同一間嘅?」🤣我地本來都想試下其他㗎,但係每次行到黎門口,店裡面嘅朱古力味就直撲我地個鼻😙又再次比啲窩夫吸引住!所以我地叫左個Chocolate Chips Waffle配Hazel Nut Chocolate Dip☺️個窩夫係即叫即整㗎,不過等得唔耐。攞到上手熱辣辣,啲朱古力味聞落已經好濃,影多幾影啲Dip已經溶緊🤣🤣佢咬落個Texture真係好掂,有麵包嘅香味,而且甜甜地。味道Balance得好好,朱古力味同窩夫原本嘅香味唔會互搶🧇咬落口感都扎實,有別於平時出面食到果啲好脆嘅窩夫😋朱古力味唔會太甜,食完都唔膩呀👍🏻👍🏻如果大家經過,又想搵個地方坐下同朋友吹下水嘅,咁就黎依間高汁而且Chill Chill地嘅窩夫Cáfe坐下啦❤️😍📍中環鴨巴甸街35號PMQ B座1樓H102號舖(港鐵上環站E3出口行大約7分鐘)

📍中環鴨巴甸街35號PMQ B座1樓H102號舖
(港鐵上環站E3出口行大約7分鐘)
Chocolate  Chips  Waffle
Chocolate  Chips  Waffle