2018-10-20 1208 views
終於都重臨蓬萊,其實唔明點解唔叫香格里拉🤔🤔廿年前讀書時黎過食晏,個青綠肥醬汁混薄餅既清爽真係記到今日🍏🍏一如市面評語,店員係超有禮。坐低就已經有脆薄餅加青綠汁同洋葱。小小既薄脆似我哋食蛇羹個塊咁,混咗我闊別廿年青綠醬,青爽不減當年,就似菜菜子咁,隔左咁耐既氣質不減。咖喱,直說。。。不太出眾,可能點咗小辣。比石崗既味道無咁搶,但還算香。沾上薄餅都算係一味好菜。咖喱蔬菜角,作為頭盤有啲飽滯,入面係薯仔混菜,好重澱粉,但沾上佢既微辣醬,又無咁重身喎❤️最驚喜係momo, 即係佢哋既餃子,饀係雞肉,洋蔥加當地香草。似北迫餃子,新鮮肉汁留到皮內。今次又係醬汁領先橙色辣身好似tobasco 既辣沾埋充滿肉汁餃子,咬落去,雞肉汁洋蔥香草辣醬一齊係你口腔入面開P, 調和到唔打大交,真心爽💪🌶️🍲🐥至於杯地道飲料lesso, 好鬼似益力多開胃飲品真係唔錯。真係要比,本人就鍾意石崗多啲,可能愛搶薑掛🤭🤭 其實兩間都不相伯仲,一個印度人血統,一個尼泊爾食完呢餐,忽然明白到,印度菜,好似「無雙」咁,主角唔係發哥(餸菜),而係城城(醬)😂😂😂

至於杯地道飲料lesso, 好鬼似益力多開胃飲品真係唔錯。

餃子,Momo

薄餅

咖喱牛腩

Lesso

2018-10-12
$150 (Dinner)
餃子,Momo
咖喱牛腩