2020-05-06 392 views
香港極少手作朱古力製品講緊既唔係溶左街買既朱古力再加cream加nuts個種,而係由採購可可豆到打磨至朱古力都係由香港人親力親為,一手包辦呢種呢間上環小店做到哂,而且做得好出色先黎既叫左呢杯78%濃度可可飲($45),同一般飲既朱古力飲品印象好唔同。開頭略帶酸,隨之而來係可可既微苦同甜味。同咖啡一樣,好唔好飲見仁見智,但絕對係真材實料,飲緊可可最原有既味道杏仁朱古力($88), 本身都覺得少貴,但一食就知自己膚淺左,食完一粒即刻返轉頭買多pack果仁老細每日新鮮用焦糖炒過,香脆不在話下,朱古力入面既焦糖脆皮先係impressive 既地方,絕對一試愛上大大塊玻璃俾你望到可可飲製作過程欣賞努力做好自己既本土小店,趁依家未有得去旅行,不妨週末來一趟本土小店巡禮支持下
香港極少手作朱古力製品

呢間上環小店做到哂,而且做得好出色

78%可可飲

杏仁朱古力

大大塊玻璃俾你望到可可飲製作過程

2020-05-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea