2017-05-23
平時食車仔麵一諗一定係港式,諗都冇諗過可以港加日, 點樣配日法? 就係佢有賣串燒食 同好有日本feel佢嘅賣點雖然係車仔麵但係佢推介嘅有一個叫 鹵水撈丁一於叫嚟試下來都算有啲驚喜跟兩個餸 都只係25元一丁煮得啱啱好仲有啲爽口添 最重要係撈丁既滷水汁 食落去有少少將口嘅感覺好似煮咗多次嘅鹵水汁咁經過陳年嘅佳釀 我就叫咗牛腩同蝦香卷 牛腩煮得啱啱好唔係特別硬 易入口,至於蝦香卷 本身以為係條春捲來。來到先發現原來佢似腐皮卷多啲,再配合老闆自家製 嘅好香蝦味嘅辣椒油入口唔太辣最重要有香濃蝦味,我形容為大成功。我哋仲叫咗啲串燒雞軟骨出色平時食雞軟骨點會真係燒㗎 平時梗係炸㗎啦。一嚟到見到佢有啲燒焦嘅感覺已經有驚喜 之後仲叫咗牛仔粒食 燒得啱啱好外面跪口香口裏面仲好有肉汁 唔會太過硬燒得啱啱好 重叫左 牛油蒜蓉燒金菇 牛油配合蒜蓉一向都係天下無敵嘅組合 當然好出色啦 金菇冇燒燶呢樣最緊要 一打開仲有香濃嘅牛油同蒜蓉味未食已經流口水呀 我仲見到學生哥有優惠價Tim 可惜我老喇職員有禮貌最欣賞嗰位大叔見到佢辛勤工作個樣 好有型 我明天都要努力工作 有機會一定再食
有機會一定再食