2020-08-12 899 views
早前被J.S. Foodie吸引,推介各種班戟甜品,賣相好靚,而小妹又非常愛好日本的Soufflé Pancake,所以就去左九龍塘的JS foodie揾食餐廳可以先取票再等位,即使疫情嚴重,都依然有人等候,大概等左半小時,仲要差點Miss左票號,終於入到去啦。餐廳裝修都幾日系,位置好闊落舒服,一睇餐牌,原來呢間梳乎厘班戟同Flipper’s係同一間黎架!咁質素應該非常之有保證。由於所有甜品都係即叫即整,所以等候上菜嘅時間差不多要20到25分鐘。最後簡單叫左士多啤梨藍莓香蕉班戟,Flipper’s嘅班戟真係可以焗到好高,又好鬆軟,佢嘅忌廉、麵粉、雞蛋應該都係非常之高質,因為原材料高質,所以感覺焗出嚟的甜品亦都非常之好味。另外士多啤梨一啲都唔酸,好甜,香蕉同藍莓亦都非常新鮮,呢三種生果加埋配呢一個甜品真係非常之出色。

• 士多啤梨藍莓香蕉班戟